“Як звучить світ. Україна”: музичне травел-шоу зібрало у Дніпрі шанувальників мандрівок та мистецтва

iak-zvuchyt-dnipro

Цього року український музичний травел-проект “Як звучить світ. Україна” презентував другий сезон, присвячений звучанню рідних міст. У Дніпрі на станції метро “Вокзальна” відбувся захід “Як звучить Дніпро”, який зібрав шанувальників музики, мандрів та цікавих історій. Детальніше про це – в матеріалі «Наше місто».

Засновник проекту Євген Синельников та композитор Євген Філатов поділилися з публікою своїми враженнями від Дніпра, його унікальною атмосферою та звучанням. Програма заходу була насиченою: цікаві розмовні панелі, спілкування з командою травел-шоу, читання віршів, виступи місцевих гуртів, дніпровського кантрі-ковбоя Макса Параграфа та гурту «Каднай».

-В Дніпрі не вперше та все одно багато дивилися й знімали, знову були нові знайомства, – каже режисер проєкту Євген Синельников. –  Хочемо більше уваги привернути до Дніпра саме місцевих жителів.

Всі міста звучать по-різному. У Дніпрі дуже великий прошарок культури.

– Головна мета – почути і записати звуки міста. Хтось мандрує й бачить світ очима. Я сприймаю його вухами, – каже композитор Євген Філатов.

Максим Босик – машиніст електропоїзда і він є голосом дніпровського метрополітену. Майже півтора року озвучує зупинки в метро. Символічно, що на заході – він ведучий й оголошує номери.

Ще на заході представлено панель вільних читань. До речі у Дніпрі вони проходять вже третій сезон. Глядацька, аудиторія – це здебільшого молодь.