Яка ситуація у Павлограді, який вчора бомбили рашисти: коментар міського голови

photo_2022-03-23_10-54-47

Про ситуацію у Павлограді Дніпропетровської області 23 березня на брифінгу розповів мер міста Анатолій Вершина. Нагадаємо, напередодні місто зазнало ворожих ударів. 

Місто Павлоград на сьогоднішній день живе і працює стабільно. Учора у нас був приліт в районі станції Павлоград-2. Зруйнована частина станції, колії. Одна людина загинула. До цього в місті Павлоград взагалі все було стабільно, те, що стосується життєдіяльності, роботи структур, підрозділів міської ради, міськвиконкому, приватних структур, - розповів міський голова. - Забезпечена життєіяльність міста. В повному обсязі є водопостачання, теплопостачання, енергетика, газопостачання. Якщо є аварії, вони ліквідовують в установлений регламентом термін.

Він зазначив: Павлоградська міська рада забезпечує життєдіяльність міста у повному обсязі. Працюють медичні заклади, школи також - діти навчаються дистанційно. Як і в інших містах області, очільник Павлограду закликав керівників підприємств та установ, перш за все приватної форми власності, переходити до роботи. Однак містоутворюючі підприємства, на щастя, працюють. Зокрема, Павлоградвугілля. 

Такоє місто приймає переселенців: у середньому 150 людей на добу. Деякі з них їдуть далі, однак зупиняються у місті під час комендантської години:

Для цього у нас є декілька закладів, де є все необхідне для того, щоб вони зупинилися, повечеряли тощо. Багато людей залишаються у Павлограді, - каже Вершина.

За статистикою, у Павлограді уже проживають приблизно 5500 переселенців. Офіційно зареєструвалися через відділ соціального забезпечення 1056 людей.

Ми їм надаємо допомогу. Цей напрямок повністю закритий, наші сусіди до нас звертаються по допомогу, ми організовуємо їм можливості надання допомоги, - підкреслює мер.

За його словами, є повна взаємодія з правоохоронними органами, силовими структурами, територіальною обороною. Все, що необхідно для їхньої діяльності та для виконання поставлених задач, міськрада надає у повному обсязі.

Усі питання, які вони задають, ми повністю все вирішуємо. Тому я вважаю, що Павлоград є стабільним містом, повністю забезпеченим. Зараз налагоджується гуманітарний коридор, по якому ми працюємо, - зазначає він.