Яка ситуація з водою та теплом у Дніпрі станом на ранок 31 січня

164313-1_large

Станом на 06:00 у Дніпрі діють графіки стабілізаційних відключень.  

Однак дефіцит потужностей залишається значним. Про це повідомляє НЕК Укренерго.

Велике прохання до дніпрян зменшити споживання електроенергії, не вмикати одночасно декілька енергоємних приладів. Це дозволить місту бути лише у стабілізаційних графіках погодинного вимкнення світла.

З  графіками відключень можна ознайомитись  за цими посиланнями:      

  • якщо ви абонент ДТЕК –  https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns
  • якщо ви абонент ЦЕК – https://cek.dp.ua/index.php/nashi-novyny/754-timchasovi-grafiki-pogodinnikh-vidklyuchen.html

Щодо лімітів споживання

НЕК Укренерго виділила нашій області на 31 січня вдень 1225 МВт, вночі 1293 МВт

Це фактично 55% від потреб Дніпропетровщини в електроенергії при поточній температурі повітря, включаючи населення, промисловість та критичну інфраструктуру.

Зараз у Дніпрі застосовуються відключення споживачів I  черги згідно з затвердженим графіком. Така інформація міститься на сайті ЦЕК.

Станом на 06:00  лікарні міста та соціальні заклади забезпечені теплом та водою. У разі потреби ці об’єкти можуть перейти на альтернативне живлення від генераторів.

Вночі приватні енергетичні компанії відключали від живлення кілька підвищувальних насосних станцій(ПНС). 

У понад 300 будинках  містян не було води повністю чи частково( тільки на верхніх поверхах).  Ситуація на ранок залишається нестабільною через складний стан справ в енергетиці.

Щодо аварійних робіт та робіт за заявками жителів міста

За минулу добу фахівцями  КП «Дніпроводоканал» було очищено 22 засмічення на каналізаційних мережах водовідведення, а також усунуто 10 пошкоджень на мережах водопостачання.

Серед ключових:

  • ж/м Тополь-2, буд.16, Д-300 мм з землі;
  • вул. Богдана Хмельницького, 17, Д-1000 мм в галереї.

Сьогодні КП «Дніпроводоканал»  також працюватиме  над ліквідацією  засмічень на мережах водовідведення за заявками містян та виявлених пошкодженнях на мережах водопостачання.

За завданням міського голови Бориса Філатова всі аварійні бригади Дніпра мають всю необхідну техніку та матеріали. Завдяки цьому вони можуть швидко та якісно виконувати будь-які ремонти на комунальних мережах.

Щодо теплопостачання

Всі об'єкти КП «Коменергосервіс» та КП «Жилсервіс Дніпро»  станом на 06:00 працюють у звичному режимі. Опаленням  забезпечені всі будинки, які обслуговують ці теплопостачальні підприємства.

У  КП «Теплоенерго» всі районні та квартальні котельні на цей час у роботі. Вони забезпечують стабільну подачу тепла.

Однак вночі були зупинки будинкових котелень та тепло розподільчих пунктів (ТРП) підприємства.

Наразі ситуація зі знеструмленням приватними енергетичними компаніями теплопостачальних об’єктів також  залишається нестабільною і може змінюватися миттєво. ДТЕК і ЦЕК посилаються на складний стан справ в енергосистемі країни.

У випадку виникнення будь-яких проблемних ситуацій на мережах водо- та теплопостачання, комунальники одразу їх ліквідують. Це питання міська влада тримає на контролі, аби дніпряни в повному обсязі були забезпечені і теплом, і водою.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:    

  • (056) 732-12-12    
  • (095) 732-12-12    
  • (096) 732-12-12    
  • (073) 732-12-12