Які інновації від дніпрян успішно застосовуються в Україні та за кордоном

zhuravleva-voter

Навіть повномасштабна війна не зламала дух українців. Сьогодні в Дніпрі успішно працюють сотні різних підприємств. Частина з них переїхала з окупованих регіонів, частину створили містяни. Тішить, що деякі дніпровські підприємці не просто виживають, а розробляють нові бренди, впроваджують нові технології та ноу-хау, що знаходять попит в Україні та за кордоном. Про це розповість «Наше місто».

Найкращі ідеї реалізуються в Дніпрі

Сьогодні Дніпро живе важко і напружено. До лінії фронту якихось 200 кілометрів. Утім, саме в нашому прифронтовому місті реалізуються найкращі бізнес-ідеї. Свої виробничі потужності переводять із тимчасово окупованих територій до Дніпра, де вони продовжують успішно функціонувати. Реалізують свої ноу-хау і дніпровські підприємці, завдяки чому поповнюється міський бюджет.

 
– У Дніпрі діє Комплексна програма розвитку малого та середнього підприємництва на 2023-2027 роки, – розповідає Ірина Журавльова, начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради. – Ми активно підтримуємо релокований бізнес.  Надаємо інформаційну підтримку, залучаємо до участі в заходах (вебінарах) щодо створення та розвитку власної справи, які проводять провідні експерти та аналітики. Слід зазначити, що платежі до бюджету міста від господарської діяльності релокованого бізнесу в першому кварталі 2024 року збільшилися в 1,5 раза порівняно з відповідним періодом 2023-го.

zhuravleva-voter

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.