Які права та штрафи існують для водіїв електросамокатів

nm-jelektrosamokat-dnepr-foto-valeryi-kravchenko

Проблема великих європейських міст, де вже рішуче забороняють електросамокати, дійшла до українських мегаполісів. Електросамокатів на вулицях – все більше, а їх користувачі (або, за нормою закону – водії), найчастіше – неповнолітні – дуже часто не дотримуються жодних правил та нехтують здоровим глуздом, пише “Наше місто”.

Чи стануть електросамокати новим жахіттям для міста, що з цим робити та чи можна цивілізовано вирішувати протиріччя між пішоходами та самокатниками – розмірковуємо у нашому матеріалі.

Електросамокатник наїхав на людину: небезпечних інцидентів все більше


Все більше містян нарікають на негідну поведінку людей, що керують електросамокатами. Вони мчаться на шаленій швидкості просто по тротуарах, можуть збити людину, дорослого або дитиниу, а на проїжджій частині нерідко врізаються в машини або падають під колеса автівок.

 
Загалом за останній час у великих містах України збільшується кількість ДТП за участі електросамокатів, винуватцями стають саме неповнолітні водії цих транспортних засобів. 

Про вкрай небезпечний випадок та обурливу поведінку молодика, який кермував електросамокатом, розповіла у соцмережі пані Ірина Івлєва:

“.. Мене збив м*дак на самокаті. Просто на швидкості, в спину. Почекав, поки я встану, типу допоміг встати, сказав, що він мені сигналив ( а я йшла біля брусчатки, це нереально почути те клацання), і поїхав. Не вибачився, не запропонував допомогу, навіть речі не допоміг зібрати. Тупо поїхав. Він молодше мене років на 20. Він бачив, як мені боляче … “

podrostky-na-samokatakh-dnepr_okt-2024

Продовження читайте за посиланням.