Яку погоду чекати Дніпру у перший день астрономічної осені та до кінця тижня. Карти

дождь погода

У п'ятницю, 23 вересня, розпочинається астрономічна осінь. В більшості областей України знову переважатиме волога погода з періодичними дощами. Але Дніпропетровщина може стати щасливим винятком, прогнозує синоптик Наталка Діденко, повідомляє Gorsovet.

23-го вересня приходить до нас День осіннього рівнодення. І з нього починає зменшуватися день, точніше, ставатиме меншим й меншим, темний час доби переважатиме, цієї пори ми особливо цінуємо домашній затишок, світло, яскраві фрукти, електроенергію, хороші книжки, опалення і квіти, які ще милують око. День зменшуватиметься до 22 грудня - а потім "скіки тієї зими"? - пише Наталка Діденко. 

За її даними, завтра дощі накроють більшість регіонів України. Але винятком буде - смуга від Сумщини, через Полтавщину, Дніпро з районами, Миколаївщину, Херсонщину до Криму. Тут опади малоймовірні. 

Температура повітря передбачається невисокою, вдень очікується +10+15 градусів, найтепліше буде на Запоріжжі, Донеччині, Миколаївщині та в Криму, +15+19 градусів, - прогнозує синоптик.

У свою чергу карти Укргідрометцентру все ж обіцяють Дніпропетровщині вдень 23 вересня невеликий дощ у п'ятницю. Вночі +7-9, вдень +14-16 градусів.

Вдень у суботу, 24 вересня, дощ на Дніпропетровщині може посилиться. Вночі +5-7, вдень +14-16 градусів.

У неділю, 25 вересня, очікується сонячна погода без опадів. Вночі +5-7, вдень +14-16 градусів.

погпог1пог2

Нагадаємо, раніше ми аисали, мого чекати від осіннього рівнодення, яке прийде вже у п'ятницю.