Єдиним дієвим шляхом протидії корупції є діджиталізація – депутат Житомирської міськради від «Пропозиції» Юрій Мойсеєв

moiseev3-1-1024x678

Депутат Житомирської міської ради від ПП «Пропозиція» прокоментував тему корупції у владі, яку обговорювали у Пропозиціонери Клуб. Він вважає, що в країні зараз відбуваються певні кроки, спрямовані на подолання корупції, але не всі вони ефективні.

Про це повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція".

Корупція стала давно частиною нашого життя і ми настільки до неї призвичаїлись, що подолати її – складне завдання, констатував Юрій Мойсеєв.

Ми вже спробували деякі шляхи. Говорили про підвищення чиновникам зарплати, щоб не було бажання красти. Але практика показала, що в більшості випадків це не працює. Спокуса отримати додаткові до зарплати кошти часто буває сильнішою. Метод збільшення покарання за корупцію у нас також не працює. Бачимо багато прикладів, коли чиновників ловили на гарячому, а ті так і не отримали покарання, адже правоохоронні органи також мають свої корупційні схеми. Навіть в Китаї, де покаранням є смертна кара, все ще існує корупція. Тому я думаю, що єдиний шлях – це перевести всі послуги в онлайн площину, щоб їх можна було отримати, не контактуючи безпосередньо з чиновником, який надає дозволи чи послуги. Якщо розірвати цей ланцюг, то для корупції шансів не буде», – вважає пропозиціонер.

Він також додав, що в Житомирі активно розвивається ЦНАП (центр надання адміністративних послуг – ред.), поява якого сприяє зниженню рівня корупції. Так, коли його відкривали, установа надавала 30 послуг, а зараз вже близько 200. Загалом, на думку депутата, з часом майже всі послуги, які надають муніципальні чиновники, мають бути діджиталізовані.