ЄС Дніпропетровщини закликає об’єднати зусилля заради  збереження демократії

photo_2021-12-22_14-33-17

«Владу вже нічого не цікавить, крім намагання утриматися за будь-яку ціну, - впевнений керівник організації «Європейська Солідарність» Дніпропетровської області Максим Курячий. За його переконанням, чергова безглузда так звана «підозра» відносно Петра Порошенка є слідством того, що останні дані соціологічних опитувань показали, що партія «Європейська солідарність» лідирує у рейтингах, а «Слуга народу» - стрімко крокує вниз. 

Максим Курячий зауважує, що  розправа над Петром Порошенком, героями Майдану, добровольцями, вояками, волонтерами,  патріотами, які стали на захист України у 2014 році й зупинили російського агресора, входила до списку зі 17 пунктів-вимог Володимира Путіна, які були висунуті Володимиру Зеленському ще на початку його каденції, про що неоднарозово писалось раніше у ЗМІ:

Коли з’явилася ця інформацію, не хотілося у таке вірити. Сьогодні ми бачимо втілення цього плану.  Чому саме сьогодні? Бо напруження навколо наших кордонів сягає найвищої точки – США, НАТО, ЄС йдуть на безпрецедентні з часів «холодної війни» кроки задля підтримки України. Вони кажуть, що мають на це чотири тижні!  А що зробила зелена влада для захисту країни? Провалила державне оборонне замовлення, заблокувала підвищення фінансування військових, у ЗСУ сьогодні у наявності лише 17 % запасів дизельного пального від потрібного … Це злочинна бездіяльність в умовах реальної військової загрози», - каже Максим Курячий.

photo_2021-12-22_15-08-23

Замість того, щоб мобілізувати націю та направити зусилля силових структур на боротьбу проти російської агресії, владна команда бореться з політичною опозицією. І в першу чергу  з лідерами української опозиції «Європейською Солідарністю» і безпосередньо з її головою Петром Порошенком.

Така постановка питання особливо під Новий рік може відволікти увагу суспільства…», – вважає адвокат п’ятого Президента України Ілля Новіков.

Враховуючи ситуацію, яка відображає загрозливі тенденції щодо руйнування європейських принципів розвитку країни,  депутати місцевих рад Дніпропетровщини від «Європейської солідарності»  звертаються до Президента України, Верховної Ради України,  Генерального прокурору України з вимогами, спрямованими на  збереження демократії, свободи слова, зафіксованого в Конституції Євроатлантичного вибору Української держави і відновлення територіальної цілісності України. В своєму зверненні депутати наголошують:

Замість кроків щодо об’єднання суспільства перед абсолютно реальною загрозою російського вторгнення, влада провокує суспільство до протистояння,  У час, коли ворог нарощує свою присутність на кордонах країни, готуючись до атаки, подібні кроки не можна розцінювати, інакше, як інфантильність або, ще гірше, підігрування агресору.
Перед обличчям загрози російського вторгнення вимагаємо негайно припинити переслідування опозиції, зокрема лідера Політичної партії Європейська Солідарність, п‘ятого Президента України Петра Порошенка, стати на захист інтересів української держави шляхом консолідації суспільства».

photo_2021-12-22_14-28-39

Голова депутатської фракції «Європейської Солідарності» Каміль Примаков також наголосив:

Ми закликаємо проукраїнські патріотичні сили об’єднати зусилля заради збереження демократії, свободи слова, збереження зафіксованого в Конституції Євроатлантичного вибору Української держави і відновлення територіальної цілісності України».

Також в своєму зверненні депутати Дніпропетровщини доводять до відома владних структур про те, що під командуванням саме Петра Порошенка новостворена українська армія звільнила дві третини окупованого Донбасу, було підписано Угоду про асоціацію з Євросоюзом, здобуто Томос про автокефалію Української Православної Церкви, отримано безвіз та енергетичну незалежність від Росії, створено міжнародну коаліцію на підтримку України і запроваджено міжнародні санкції проти Росії.

Нагадуємо шостому президенту України, що на сьогодні його антирейтинг є найвищим у державі, а рейтинг довіри  - не більший п’ятої частини населення, що дії його непрофесійної команди ставлять під загрозу безпеку цілої країни: об’єкти критичної інфраструктури знаходяться на межі відключення у низці регіонів, ворог працює у владних кабінетах, знецінюються здобутки спеціальних служб і нівелюються здобутки держави, і навіть підконтрольна Служба безпеки України попереджає Уряд Зеленського, що відключення опалення призведе до надзвичайних подій техногенного характеру і зростання соціальної напруги та дискредитації органів влади», - йдеться у зверненні депутатів.
 

«Європейська Солідарність» Дніпропетровщини закликає проукраїнські патріотичні сили об’єднати зусилля заради  збереження демократії, свободи слова, збереження зафіксованого в Конституції Євроатлантичного вибору Української держави і відновлення територіальної цілісності України.

 

photo_2021-12-22_12-36-46

photo_2021-12-22_12-36-55