Їй було лише 28: загинула фельдшер Марія Власюк, рятуючи життя бійців ЗСУ

заги

Біля селища Білогорівка в Луганській області загинула фельдшерка евакуаційного відділення медичної роти Марія Власюк. Молода жінка загинула під час бойових дій, рятуючи життя українських захисників, повідомляє Горсовет.

Марія перестала виходити на зв'язок із 24 травня, а сьогодні 27 травня стало відомо про її загибель. Дівчині було лише 28 років. Вона народилась у с. Бистричі Березнівського району Рівненської області.

Ще у квітні 2022 року президент України Володимир Зеленський нагородив Марію орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

дев

ось

Марія закінчила Рівненський базовий державний медичний коледж, працювала у міській лікарні Рівного рентген-лаборантом. У 2015-му пішла на військову службу до 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, де працювала там за контрактом.

ось1

У жовтні 2018 року для Марії знайшлася вакансія медички на Донецький напрямок. Перша ротація на сході тривала впродовж семи місяців: Маріуполь, Бердянськ, Новоазовськ, Широкине.

Два роки тому дівчина знову повернулася на схід. Тут вона зустріла повномасштабне російське вторгнення в Україну. У Луганській області Марія Власюк рятувала життя воїнів Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше ми писали Кривой Рог после вчерашних ракетных ударов: важная информация от Вилкула   Резніченко доповів, як минула на Дніпропетровщині ніч та яким є ранок