З початку війни на Дніпропетровщині народилися майже три тисячі дітей

9ba6403171c021b1

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на Дніпропетровщині народилися 2 722 дитини, з них 112 дітей народили переселенки, передає Горсовет.

За словами головної спеціалістки відділу медичної допомоги дітям та матерям департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації Олени Рибки, ще 300 внутрішньо переміщених вагітних перебувають на обліку.

Пологові будинки Дніпропетровщини забезпечені усім необхідним для прийняття пологів. Також існують підвальні приміщення, які обладнані та забезпечені медикаментами, безперебійними джерелами живлення та водою.

За час війни у підвалах пологових під час повітряної тривоги народили дітей дві жінки. Один випадок був у Кам’янському, інший – у Кривому Розі.

Переселенки можуть звернутися до будь-якого центру первинної медико-санітарної допомоги, звідки їх направлять у найближчий центр, який ставить вагітних на облік. Із собою необхідно мати документи та медичну картку. Якщо ж їх не вдалося вивезти з міст, де йдуть активні бойові дії, то пацієнтів приймуть і без документів.

Нагадаємо, переселенка з Лісічанська розповіла, що не хотіла безглуздо помирати