З початку війни злочинність у Дніпрі та області знизилася у 8 разів

photo_2022-03-18_09-41-40

На ранковому бріфінгу 18 березня Володимир Богоніс, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області розповів: на території Дніпропетровщини за останні тижні - досить низький рівень злочинності.

Фактично у 8 разів знизилася кількість тяжких та особливо тяжких злочинів. Також знизилась кількість заяв та повідомлень про безпілотні літальні апарати або мітки, сигнальні моменти. За 17 березня було 6 таких повідомлень: 4 про БПЛА, 1 – про мітки, 1 – про світло у вікні. Всі 6 відпрацьовано і жодний факт не підтвердився.

Хочу нагадати, що в основному ті повідомлення, які були про БПЛА, - це супутники Старлинк, які бачили люди і приймали за безпілотні літальні апарати. Тому хочу сказати, що люди навчилися жити в тих реаліях, десь зрозуміли, що таке мітки, самі їх замальовують. Психологічний стан громадян на сьогоднішній день покращився, паніка пропала. Люди приступили до роботи. Поліція працює в посиленому режимі. Весь особовий склад на вулицях. Ситуація і криміногенна,  і соціальна в нашій області вважається хорошою, - заспокоїв Богоніс.

Він також подякував уважним громадянам, що допомагають виявляти ДРГ. Кожного дня поліція перевіряє від 500 до 600 повідомлень, підтверджується 1-1,5%. Ті особи, які затримуються, передаються в СБУ.