З речами на вихід: у шелтері Дніпра виганяють переселенців

maxresdefault (97)

Проїхати сотні кілометрів, облаштувати житло та почути, що треба знову їхати. Переселенці з 12 міст України до кінця опалювального сезону мають покинути шелтер, який разом з волонтерами облаштували для свого життя у Дніпрі.

Григорій пересувається на кріслі колісному. На початку повномасштабного вторгнення разом з родиною та псом Матвієм виїжджав із Сєвєродонецька.

У Дніпрі шукали де залишитися. За словами чоловіка обдзвонили близько 12 місць, проте не всюди готові були прийняти з собакою.

Притулок знайшли у цьому шелтері. Тут проживають вже близько 2-х років.

Наразі в одній кімнаті Григорій проживає з дружиною, братом та мамою. Пані Валентина тяжко пережила початок повномасштабного вторгнення.

“Після такого я перестала ходити. А так, звісно, дай боже здоров’я всім, хто нас прийняв, годує”.

Ольга матір шістьох дітей. Самі з Привілля, Луганської області. Після вторгнення 2 місяці жили у бомбосховищі.

“Було дуже тяжко, води нема, світла нема. Їсти нічого. Пили воду з річки, брали кип’ятили и пили”.

До Дніпра потрапили після Черкащини та Хмельниччини. Кажуть, тут їм комфортно. Старший син знайшов роботу. Додому хочеться, проте наразі повертатися — небезпечно.

Волонтери допомогли облаштувати нормальні умови для життя. Наразі у шелтері проживають близько 300 людей, з них 75 дітей,40 людей з інвалідністю та ще 60 тварин.  

Проте зараз усім доведеться виїхати.

У листі, який надійшов від Міністерства юстиції, вказано, що наразі балансоутримувачем будівлі є Дніпропетровський науково-дослідний інститут судових експертиз. І тому майно має використовуватись за призначенням. Усіх переселенців просять виїхати до кінця опалювального сезону.

Ми направили запит до Міністерства юстиції з питанням “чи зможуть переселенці продовжити термін оренди цієї будівлі?” Чекаємо на офіційну відповідь.

Джерело: "ДніпроТВ".