За день ворог обстріляв Нікопольщину сім разів

IMG_20221204_204136_237

Багатостраждальний Нікопольський район. сьогодні він пережив ще один страшний день. Про це повідомив голова ДОР Микола Лукашук, пише Gorsovet.

Зафіксовано близько семи ворожих обстрілів території Нікопольщини. У Покровській громаді загинув юнак 1999 року народження: ворожі снаряди прилетіли на його обійстя. Світла пам‘ять ще одній жертві російської агресії. 

Обстрілами в районі побито півдесятка будинків, господарські споруди, автівку, електромережі, газогін.

IMG_20221204_204136_237IMG_20221204_204140_644

Щодо інших районів Дніпропетровщини – день без надзвичайних ситуацій. 

Окремо для тих «розумників», які на десятому місяці повномасштабної війни запитують, чому ППО не захистить Нікопольщину. Тому, що ППО працює по ракетам, а не по снарядам від «Градів» чи важкої артилерії.

Вкотре пояснюю: росіяни цинічно гатять по Нікопольському району з території, яка поруч з АЕС, що в окупованому Енергодарі. Ніхто не стане стріляти у відповідь по атомній електростанції чи поряд з нею. Це – дикість, яка обернеться масштабною трагедією. На подібне не піде жодна адекватна людина. Російські окупанти це знають, розуміють і користуються. 

Королівський інститут оборонних досліджень Великобританії (RUSI) нещодавно опублікував звіт про хід російського вторгнення в Україну з лютого по липень. За даними інституту, атомні електростанції планувалося використовувати як воєнні бази, стоянки для техніки та командні пункти. Мета – шантажувати Європу радіаційним забрудненням, щоб не втручалися у ситуацію. Ми бачимо підтвердження цих даних.

Який вихід? Вихід один: деокупувати Енергодар від російських нелюдів. Все буде, але потрібен час. ЗСУ впораються із цим завданням, звільнивши не лише Запорізьку область, а й всі наші території, - сказано в повідомленні.