За ловлю риби і вихід на суднах у Дніпрі можна поплатитись штрафом

волков

У Дніпрі та області з 1 квітня заборонили вихід цивільних суден в акваторію Дніпра у зв’язку з воєнним станом.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Дніпропетровській області Василь Волков, передає Горсовет.

З запровадженням воєнного стану з метою уникнення непорозумінь виникає необхідність тимчасово зупинити використання  будь-яких суден цивільного населення на водоймах області
Також з весною приходить нерест,  відповідно забороняється будь-який вилов риби, це необхідно, аби поповнити наші біоресурси", - пояснив Волков.

За його словами, заборони стосуються малих моторних, прогулянкових, спортивних, швидкісних суден, а також водних мотоциклів та засобів для розваг на воді. Триватиме обмеження до кінця воєнного стану.

Нагадуємо, що на період масового ходу і нересту риби ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
- використання плавзасобів (човнів) у місцях нересту (крім суден спеціально уповноважених органів);
- промислове рибальство;
- здійснення підводного полювання;
- проведення змагань зі спортивного рибальства;
- проведення днопоглиблювальних, вибухових або інших робіт;
- добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту риби.

За порушення Правил рибальства в період нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незначне порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн, на посадових осіб від 170 до 510 грн; за грубе порушення правил рибальства (наприклад, рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел тощо) передбачений штраф 340-680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, на посадових осіб 510-850 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Раніше ми повідомляли, Трогательное видео: старушка на коленях благодарит Бога, что город освободили ВСУ.

Готовы раскаяться: в Днепропетровской области СБУ задержала членов ОПГ (ВИДЕО).