Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування щодо офіцера

photo-2024-03-29-18-53-59-amp

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера, який подарував гранати загиблому помічникові Залужного Геннадію Частякову. Про це повідомляє "Дніпро Оперативний".

Як пишуть у ДБР, чоловік не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що всі присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої. 

Внаслідок цього вдома при розпакуванні граната вибухнула у руках Частякова, оскільки він був упевнений, що це сувенірні чашки. Від отриманих поранень помічник Залужного загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Військовому, який подарував гранати Геннадію Частякову на честь дня народження, раніше повідомляли про підозру у незаконному збуті бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України). 

Враховуючи обставини, зараз його підозрюють у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119, ст. 128 КК України). За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Що відомо про смерть Геннадія Частякова
Помічник Залужного загинув 6 листопада 2023 року о 17:15 в селі Чайки Київської області, коли у його руках вибухнула граната, подарована колегою. Від отриманих травм чоловік загинув на місці, а його 13-річного сина тяжко поранило.

Тоді Валерій Залужний прокоментував смерть свого помічника:

«Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження в родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков. У одному з подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині».
Державне бюро розслідувань почало розслідувати інцидент 7 листопада 2023 року.