Захищав Україну від окупантів: біля Часового Яру загинув випускник Дніпровського медичного університету

photo_2024-03-25_09-05-04

Війна забирає найкращих синів і доньок, які захищають нас та нашу землю від російських окупантів. Вони борються за свободу, незалежність та мирне майбутнє нашої держави. Так, стало відомо, що на війні загинув випускник ДДМУ військовий медик Андрій Ревута. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на фейсбук-сторінку закладу.

Андрій Ревута народився 2 квітня 1989 року у місті Вільногірську. Тут пройшло його дитинство. У 2006 році, після отримання свідоцтва про середню освіту, вступив у ДДМУ (тоді – Дніпропетровська медична академія), вивчився на лікаря-стоматолога. Спеціалізувався на щелепно-лицьовій хірургії. В одній з лікарень Кривого Рогу проходив інтернатуру та післядипломну практику. Потім працював за фахом у Дніпрі.

У липні 2023 року Соборним РТЦК та СП міста Дніпро Андрій був мобілізований  до лав ЗСУ. Пройшов відповідне навчання в Академії сухопутних військ України за системою НАТО. Обіймав посаду начальника медичної служби 5 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України. Проходив службу на Донеччині, де точаться найжорстокіші бої, рятував життя наших військових.

Під час боїв у районі населеного пункту Часів Яр Андрій Ревута отримав осколкові поранення, не сумісні з життям. Це сталося 16 березня 2024 року. Йому тепер навіки 34…

Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким полеглого захисника!