Залужний розповів про ймовірність нового наступу на Київ та озвучив потреби ЗСУ, щоб вийти на рубежі 23 лютого

залужний

Новий наступ російстких окупантів може розпочатися у лютому-березні. Такий прогноз дає Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв’ю, повідомляє Gorsovet з посиланням на The Economist.

За його словами, головне завдання для українських військових зараз - утримати кордон і не втрачати позицій.

"Отже, наше завдання зараз - утриматися. Наше завдання дуже чітко відстежувати за допомогою наших партнерів, що там відбувається, де вони готуються. Це наше стратегічне завдання ... Наші війська зараз усі зав'язані в боях, вони стікають кров'ю. Вони стікають кров'ю і скріплюються виключно мужністю, героїзмом та вмінням їхніх командирів тримати ситуацію під контролем, - заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Також він назвав друге стратегічне завдання ЗСУ.

Друге, дуже важливе для нас стратегічне завдання - створити резерви і підготуватися до війни, яка може статися в лютому, у найкращому випадку в березні, у гіршому - наприкінці січня. Вона може початися не з Донбасу, а у бік Києва, з боку Білорусі, не виключаю, що і з південного напряму, - заявив Залужний.

Головні тезіси з інтерв'ю Валерія Залужного:

  • Росія готує близько 200 тисяч нових солдатів і може спробувати вдруге піти в наступ на Київ. 
  • В українських Силах оборони вистачає військових, проте Україна потребує збільшення постачання боєприпасів, снарядів для артилерії, техніки та засобів ППО.
  • Для того, щоб ЗСУ вийшли на рубежі 23 лютого потрібно 300 танків, 600-700 БМП і 500 гаубиць.
  • Щоб дістатися до кордонів Криму, потрібно подолати відстань у 84 кілометри до Мелітополя. Залужний вважає, що це дало б змогу українським силам обстрілювати оКримський перешийок.
  • Росія накопичувала людей, техніку та боєприпаси для ведення війни проти України протягом трьох-чотирьох років і наразі готує нові ресурси;
  • Коефіцієнт ефективності української ППО нині становить 0,76 - це означає, що зі 100 російських ракет 24 досягають цілі.

Нагадаємо, вдень ворог накрив вогнем Нікопольський район, є загиблі.