«Запобігти екологічній катастрофі в регіонах можна, лише передавши екоконтроль на місця», - Максим Курячий 

Головна

Тільки якщо функції екологічного контролю будуть здійснюватися на місцях, ми зможемо вирішити екологічні проблеми Дніпропетровщини. На цьому наголосив під час ефіру на телеканалі «Прямий» керівник передвиборчого штабу ПП «Європейська солідарність» у Дніпропетровській області, кандидат в депутати Дніпропетровської обласної ради Максим Курячий.  

Максим Курячий (7) (1)

«Про забруднення повітря, води, загальну екологічну катастрофу в регіоні багато говорять експерти та громадські діячі, — констатує Максим Курячий. — Але я хочу сказати як управлінець. Будь-які заходи в цьому напрямку будуть ефективними лише тоді, коли контроль дотримання екологічних вимог будуть здійснювати місцеві ради. Це логічно, адже усі місцеві можновладці мешкають тут, дихають тим самим смородом та п’ють ту саму забруднену воду, тож особисто зацікавлені у поліпшенні екологічної ситуації в регіоні.  А коли ти сидиш в Києві на Печерських пагорбах, тобі не дуже зрозуміло, що коїться в Дніпрі чи Кривому Розі». 

В програмі «Європейської Солідарності», від якої Максим Курячий балотується до Дніпропетровської обласної ради, питання екології Дніпра винесено в окремий розділ «Дніпро єднає Україну». Ідея полягає у створенні загальнонаціональної платформи, що об’єднує громади, розташовані вздовж всього басейну ріки Дніпро. До цієї платформи планується залучити міжнародних донорів та експертів.

Для цитат

«Але найголовніше в цьому процесі — вивести проблему очищення ріки Дніпро на державний рівень, зробити її одним з пріоритетів роботи також державних органів», — наголошує Максим Курячий. 

Але проблема якості питної води — це й питання стану комунікацій. І розпочинати комплексну реконструкцію «мокрих мере» потрібно зі зміни ганебної практики спочатку класти асфальт, а потім міняти труби. 

 «Саме по цих трьох напрямках: передача екоконтролю місцевим радам, створення загальнонаціональної платформи з порятунку ріки Дніпро та зміна підходу до реконструкції мереж буде діяти команда «ЄС» у Дніпропетровській обласній раді, — ділиться планами Максим Курячий. — Впевнений, що депутати нас в цьому підтримають».