Застрягли у ліфті під час відключення світла : куди звертатися у Дніпрі

ліфти

У Дніпрі почастішали випадки застрягань у ліфтах, пов'язані з екстреними відключеннями світла. У такій ситуації городянам необхідно дотримуватися правил безпеки та зберігати спокій. Про те, що робити, якщо ви застрягли в ліфті, пише Gorsovet з посиланням на Дніпровську панораму

Дніпрян закликають не користуватися ліфтом під час повітряної тривоги, оскільки є серйозна загроза застрягти всередині у разі ураження електромережі. За даними ТОВ "Ліфтовик-Дніпро", під час повного блекауту до міст фахівці зафіксували близько 80 подібних випадків. 

Щоб оперативно звільняти людей, у місті посилили відповідні бригади додатковими фахівцями, їх переклали з інших змін. Якщо вийшло так, що людина все ж таки застрягла в ліфті, то не потрібно панікувати. Ліфти не падають і скрізь обладнані вентиляційні грати, таким чином у людини залишатиметься циркуляція повітря.

Треба телефонувати нам на гарячу лінію для виклику ліфтерів. Є відповідні опорні пункти нашого підприємства у кожному районі, куди слід звертатися. Ми співпрацюємо з рятувальниками. Головне – не потрібно вибивати двері, ламати ліфти чи намагатися самостійно звідти вийти. Слід повідомити та дочекатися фахівців. Цілодобова аварійна служба Шевченківського району – 096-602-00-11, АНД та Індустріального – 098-015-50-15, – розповів директор "Ліфтовик-Дніпро" Артем Резник.

Фахівці перевіряють стан ліфтів щомісяця та змінюють запчастини, які починають приходити в непридатність.

У кожного ОСББ є договір із обслуговуючою ліфтовою компанією. Словом, у будинках ОСББ є два суб'єкти, з якими можна контактувати на випадок застрягання у ліфті — це голова правління, який може викликати аварійну службу або безпосередньо повідомити ліфтову компанію про ситуацію. Інформація з телефонами, як правило, розміщується в ліфтових кабінах», - зазначив начальник відділу з організаційної роботи департаменту самоорганізації населення міськради Дніпра Владислав Макарець

 

Раніше ми писали про топ питань про доставку газу