Заступник мера розповів, коли у Дніпрі почнеться опалювальний сезон

В Днепре стоимость отопления снизили на 30%

Україну очікує найскладніший опалювальний сезон за всю історію нашої держави, повідомив заступник мера Дніпра Михайло Лисенко, передає Gorsovet.

Він нагадав, що за словами президента України Володимира Зеленського, знищено понад 40% нашої енергосистеми, газу немає у такій кількості, як у минулому та позаминулому роках. Також Михайло Лисенко нагадав, що дніпровські котельні для своєї роботи потребують не лише газ, а й велику кількість електроенергії.

Котельня на вулиці Космічній. Окрім витрати газу в неї є витрати електроенергії два мегавата - це як електроспоживання кількох тисяч квартир. Це я назвав лише одну котельню, а в нас їх сотні , - розповів Лисенко.

Також він озвучив рішення щодо опалювального сезону. 

Будемо намагатися якомога пізніше запустити систему опалення й наші містяни повинні розуміти, що це не чиясь дурниця. Як тільки у нас цілодобова температура опуститься нижче +8 градусів, відбувається запуск системи опалення. Зараз система заповнена, технічно готова для запуску. Як тільки дається команда, упродовж доби відбувається нагрів всіх котелень. 

Нагадаємо, раніше ми писали, як відновлюються багатоквартирні будинки, що постраждали від ракетного обстрілу 10 жовтня.