Затримано жителя Дніпропетровщини, який «зливав» інформацію про місця дислокації наших військових

332877019_900090517908722_2038495312953067380_n

Мешканець Новомосковська, будучи прихильником «руського миру», передавав через соціальну мережу громадянам рф інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ на території міста. У текстових повідомленнях корегувальник підтверджував ворогові координати військових об’єктів за допомогою посилання на Google maps. Про це повідомляють в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Крім того, він передавав окупантам координати міських торговельних закладів, центральних площ та інших місць масового перебування людей. При цьому у «звітах» змінював їхні назви і позначав як військові об’єкти. Отримані відомості потрібні були загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських містах.

За це агресор обіцяв своєму поплічнику гроші та «посаду» у лавах окупаційної адміністрації у разі захоплення регіону, зазначають у СБУ.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваного вилучено ноутбук із доказами його причетності до протиправної діяльності.

Чоловіку повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За матеріалами «Дніпро TV»