Здатні під час відключень світла доправити пасажирів до найближчого поверху: у Дніпрі 18 підйомників установили з нуля

dWjNYyGGVrvnV1cKas3X

Ремонт аварійних ліфтів у Дніпрі триває, незважаючи на виклики, пов'язані з воєнним станом. Нещодавно на вулиці Прогресивній, 1 був замінений ліфт, який, схоже, не працював протягом кількох років. Лідія Сорочан проживає у цьому будинку з 1995 року. За її словами, ліфт не заміняли з того часу, коли вона сюди переїхала. Після появи нового ліфта жінка постійно прибирає його, щоб зберігати в гарному стані.

«Старий ліфт дійсно працював погано, він міг довго стояти. Тож ми дуже зраділи, коли нам встановили новий. Але якби ще й люди його берегли», – прокоментувала пані Лідія.

Від нової лебідки до сучасної кабіни – ліфт повністю замінили. Усе обладнання турецького виробництва, яке є одним з найкращих на ринку. «Ми замінили напрямні, лебідку, кабіну та станцію управління. Крім цього, у ліфті передбачена аварійна висадка пасажирів. Тобто, якщо у якийсь момент не стане світла, то підіймач має достатньо енергії, аби доставити пасажирів до найближчого поверху», – прокоментував головний інженер ліфтового підприємства Єгор Шевченко.

«За цей рік ми з нуля встановили 18 підіймачів. Але при цьому  не припиняємо виконувати поточні та аварійні ремонти ліфтового обладнання. Зазначу, що у цілому ми відремонтували ліфти у 307 будинках Дніпра. Наступного року  будемо брати у роботи ті підйомники, в яких найбільш аварійна ситуація», – підсумував представник департаменту житлового господарства ДМР Єгор Худяков.

Зараз через хакерську атаку на «Київстар» деякі номери ліфтової аварійної  не працюють. Тож з приводу несправності підйомників телефонуйте (або пишіть у Viber) за номерами: 

(063) 292-43-52 - диспетчерська правого берега;

(093) 845-48-24 - диспетчерська лівого берега.