Зеленський: Ми вистояли й успішно відбиваємо атаки ворога

президент

Київ і ключові міста навколо столиці контролюють Збройні сили України, повідомив у відеозверненні 26 лютого президент Володимир Зеленський.

Ми вистояли й успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають. У багатьох містах і районах нашої держави… Київ і ключові міста навколо столиці контролюються саме нашою армією. Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави й поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум», – заявив президент.

За словами президента, російські війська отримують «жорстку відповідь» в Умані, Одесі, Херсоні, Миколаєві, на Донбасі, в Харкові, Сумах, Чернігові, Києві.

На наших вулицях, у небі Києва, у Василькові, у Вишгороді, навіть у навколишніх полях тривала справжня битва за Київ. Ворог застосував проти нас усе: ракети, винищувачі, безпілотники, артилерію, бронетехніку, диверсантів, десант. Окупанти б'ють по житлових кварталах, зокрема з реактивної артилерії, намагаються зруйнувати енергетичні об’єкти. Львів та інші міста Західної та Центральної України, які піддаються атакам з повітря, тримаються стійко», – додав він.