Зеленський звернувся до українців на 5-й день російської агресії (ВІДЕО)

президент

Президент України Володимир Зеленський 28 лютого звернувся до українців на 5-ий день російської агресії.

П'ята доба повномастабної війни Росії проти народу України. Стоїмо - міцно! , - сказав Президент України.

Він сказав, що за цей час наш народ пережив стільки, скільки іншим народам, можливо, не випасти і за десятки років.

Нам довго говорили, що українці в чомусь не такі, в чомусь не правильні та мають десятиліттями виконувати, так звані, "домашні завдання". Через це ми часто не помічали, на що ми з вами реально здатні. А от зараз проявили себе на повну, і це надихає кожного! У кожній розмові з нашими партнерами я чую щиру повагу: українсці показали світу, хто ми є, і Росія показала, якою вона стала. Просто вдумайтесь: у цей час російського вторгнення всього лише за 4 доби внаслідок російських обстрілів загинули 16 українських дітей, 45 діточок поранені. Кожен злочин, кожен обстріл, які окупанти скоюють проти нас, згуртовують нас і наших парнерів ще більше. Росія не вірила у таку солідарну і потужну реакцію, але  українці змінили цю історію. Євросоюз вирішив постачати нам зброю", - сказав Зеленський.

За його словами, європейці усвідомлюють, що українці борються за нашу державу, а отже й за всю Європу, за мир усіх країн ЄС, за демократію і рівність усіх країн.

І це дає нам повне право зробити наступне: ми звертаємося до Європейського союзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою. Ми вдячні партнерам за те, що вони поряд з нами, але наша мета бути разом з усіма європейцями, і головне - бути на рівні! Я впевнений, що це справедливо! Я впевнений, що ми заслужили! Я впевнений, що все це можливо!", - підкреслив Володимир Зеленський.

 

Раніше ми повідомляли, Ситуації в Дніпрі та області станом на ранок 28 лютого - коментар заступника керівника Ради оборони Дніпропетровщини