Зеленського просять повернути громадянство Корбану. Де підписати петицію

корбан

На сайті президента України зареєстрована петиція про відміну указу Володимира Зеленського про позбавлення українського громадянства голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана, паспорт якого раптово оголосили недійсним, а його самого не пустили до країни, де він народився та де проживають його літні батьки. Про це повідомляє Gorsovet.

Документ має назву "Про перегляд помилкового рішення та скасування Указу Президента України №502/2022 від 18 липня 2022 року в частині припинення громадянства України Корбана Геннадія Олеговича".

Звертаємось до Вас як гаранта додержання Конституції України, прав і свобод її громадян у зв’язку із виданням Указу Президента України №502/2022 від 18 липня 2022 року в частині припинення громадянства України Геннадія Корбана.
Вважаємо, що це завдає істотного удару по авторитету нашої держави як правової та європейської, а в умовах війни – по обороноздатності Дніпра як одного з ключових центрів опору російській агресії. Адже внесок Геннадія Корбана у справу захисту України зараз, як і в 2014 році, – вагомий та беззаперечний.
Указом Президента України від 15 вересня 2014 року №726/2014 Геннадія Корбана було нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня.
Наказом Міністра оборони України від 19 травня 2022 року №386 Геннадія Корбана було нагороджено відзнакою Міністерства оборони України - медаллю “За сприяння Збройним Силам України”.
Саме його робота як керівника Штабу ради оборони Дніпра та члена Ради оборони Дніпропетровської області свідчить про його зв'язок з Україною, бажання захистити її від ворожого нападу, відданість ідеалам вільної, незалежної та єдиної української держави.

Зважаючи на це, рішення про припинення громадянства є помилковим, знецінює ідеали патріотів України та позбавляє Геннадія Корбана можливості працювати задля посилення обороноздатності країни, як він це робив з перших днів активної фази збройної агресії проти нашої країни, - цдеться у петиції.

Ініціатором петиції виступив заслужений юрист України, екс-заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Підписати петицію можна тут.

корбан

Нагадаємо, нагадаємо, американська конгресвумен Спартц розповіла, чому Корбана позбавили українського громадянства. Також сам Корбан назвав ініціаторів рішення про позбавлення його громадянства України.