Житлова субсидія: як не втратити допомогу від держави

subsydyia

Україні триває перепризначення субсидій на опалювальний період. Більшість субсидій буде продовжена автоматично, однак отримувачі можуть втратити допомогу, якщо припустяться помилки. Детальніше повідомляє «Наше місто» з посиланням на ПФУ.

Одна з причин втрати субсидії — наявність заборгованості за послуги ЖКГ. Якщо ви винні понад 680 грн і не сплачуєте борг протягом трьох місяців, субсидію можуть припинити надавати.

Окрім боргів причиною втрати субсидії можуть бути різноманітні зміни в майновому та сімейному стані, через які люди втрачають право на отримання субсидії. Про подібні зміни потрібно попереджати Пенсійний фонд у 30-денний термін. Серед причин втрати субсидії можуть бути покупки на понад 50 тисяч грн або відкриття депозиту на понад 100 тисяч грн.

Субсидію скасовують, якщо людина переїжджає в інше місце, адже допомога прив’язана до конкретного домогосподарства та його адреси. Якщо ви змінюєте місце проживання, субсидію потрібно переоформити на нову адресу.

Окрім боргів за житлово-комунальні послуги, субсидію також можуть забрати, якщо у когось із членів домогосподарства накопичилися борги за аліментами за понад три місяці.

Для відновлення субсидії потрібно усунути причину відмови та подати документи заново. У пенсійному фонді їх перевірятимуть повторно.

Фото з відкритих джерел.