"Злодії в законі" Умка та Лаша вийшли на волю

imgonline-com-ua-resize-cyrc1k0jrenm8n-amp

У ніч проти 23 січня у Дніпрі відпустили на волю "злодіїв в законі" Сергія Олійника на прізвисько "Умка" та Лашу Джачвліані - "Лашу Сван".  Їхньому звільненню передував зрив судового засідання в Бабушкінському суді, де мало розглядатися питання продовження запобіжних заходів у вигляді безальтернативного тримання під вартою.  Про це повідомляє «Дніпро Оперативний». 

"Умка" та "Лаша" провели останні 13 місяців у СІЗО Києва та Дніпра у справі про організацію/проведення злочинних зборів (ч. 1 ст. 255-2 КК України). Наприкінці листопада минулого року "злодіям в законі" продовжили запобіжний захід до 22 січня 2024 року включно. 

Після розгляду справи у Києві апеляційний суд постановив повернути її на розгляд у Бабушкінський районний суд міста в якості суда першої інстанції, де адвокати одразу ж оголосили про відвід судді і засідання призначили на понеділок, 22 січня. 

22 січня судове засідання, з урахуванням тривог, тривало до пізнього вечора і завершилося відмовою у відводі судді. Яка на той момент, вірогідно, вже залишила суд. Тож засідання по обранню запобіжного заходу так і не почалося, а вночі Олійника та Джачвліані відпустили з СІЗО через закінчення терміну тримання під вартою.

Певно, лише за дивним збігом обставин прокурори з Києва до останнього чекали з продовженням запобіжного заходу, а «найчесніший» суд кілька годин розглядав відведення судді.

"Злодіїв у законі" вивезли з СІЗО вночі на автівці "швидкої".