Значна подія: в Україну вперше прибули військові безпілотники з Німеччини (відео)

беспилотник4

Німецька компанія Quantum вперше поставила в Україну військовий безпілотник для корегування артилерії. Видатна подія, що стала можлива завдяки партнерству Дніпропетровської ОВА та "Фонду оборони країни", створеного Геннадієм Корбаном, відбулася вчора, 15 квітня, повідомляє Горсовет з посиланням на пост відомого українського журналіста Юрія Бутусова у Facebook.

Вчора німецька компанія Квантум заявила про перше в історії офіційне постачання безпілотників військового призначення до України, які будуть застосовані у бойових діях. Це зроблено за ініціативи Військової адміністрації Дніпропетровської області за кошти фонду Геннадія Корбана для потреб ТРО, вартість літака біля 200 тисяч євро", - підкреслив Юрій Бутусов. 

За його словами, допоміг встановити контакти з Квантум  консул України в ФРН Дмитро Шевченко.

Завдяки швидкому укладанню контракту, Вектор вже в Україні, і скоро буде проведено випробування у бойових умовах фахівцями одного з добровольчих підрозділів, яке взаємодіє з ТРО Дніпра, і яке точно вражає російські війська артилерійським вогнем. Безпілотник Vector з вертикальним злітом та посадкою, та оптико-локаційною станцією HD-40LV з лазерним далекоміром - надсучасний безпілотник, який має велику перевагу над будь-якими російськими безпілотниками такого класу. Гідний конкурент для нашоі Лелеки-100 та польського Fly eye-3", - відзначив журналіст.

Бутусов додав, що в Україні вже проведено випробування Квантуму, скоро будуть на фронті. Масові поставки таких Векторів зможуть насичити війська сучасними засобами корегування.

Це значна подія. Але продовжуємо активну роботу щодо сприяння масовому виробництву Лелек, це стратегічний пріоритет для України", - сказав Бутусов.

Раніше ми повідомляли, Оккупанты ударили по Харькову ракетами: один человек погиб, 18 ранены.