Знайди собі улюбленця: як дніпряни можуть допомогти евакуйованим з фронту та врятованим від смерті тваринам

maxresdefault - 2024-07-04T051226.701

12 років вони рятують і надають захист тим, кого покинули. На рахунку дніпровського притулку вже сотні врятованих хвостиків. Починали спасіння з вулиць нашого міста та області. А з початком повномасштабної війни – приймають евакуйованих тварин.

Цим песикам пощастило, вони вціліли і наразі у добрих руках волонтерів. На жаль, інша доля чекала собак Кая і Герду. 

«Їх евакуювали разом з пораненими військовими. Привезли коробочку з двома цуциками. Вони були дуже понівичені. У одного, в Кая, відірвана лапа», – розповідає директорка притулку «Ковчег» – Ганна Дмитрієва.

Майже рік вони нерозлучні у притулку і чекають на новий дім. 

«Хочеться знайти їм родини, куди ми зможемо їх удвох розмістити, бо вони друг без друга не уявляють собі життя, і коли один себе не дуже добре почуває, то другий теж хворіє», – ділиться Ганна Дмитрієва.

У притулку близько 60 собак. Котики тимчасово на перетримці, поки для них будується нове житло. За тваринками співробітники доглядають цілодобово. 

«Дивлюся за тваринами, щоб в них постійно була вода, їжа, чистота. Ну, ями закопую, бо вони ж риють через спеку, там вони ховаються. В основному, дивлюся, щоб не сцепились, не погризли один одного», – каже співробітник притулку – Олександр.

У притулку кажуть, дуже потребують підтримки людей. 

«Якщо тваринки приїжджають непривиті, а вони приїжджають непривиті. Зі всіх. смітників міста, де їх викинули, то нам дуже необхідно от такий тандем з людьми, щоб люди допомагали нам. Це ж також не наші тварини, це все безхатні тварини нашого міста. І це нормально, коли люди долучаються, можуть взяти собі там на тиждень двох цуциків, наприклад, це врятує їм життя», – зазначає Ганна Дмитрієва.

Майже кожного дня волонтери притулку виїжджають на Європейську площу у пошуках допомоги для тварин. Там бажаючі дніпряни можуть взяти собі нового члена родини або ж допомогти фінансово. Задонатити чотирилапим можна і у соцмережах притулку.

Джерело: ДніпроTV