Знову буде захищати Україну: журналіст з Дніпра Павло Дінець вдруге пішов на війну добровольцем

74798655_2523924057931580_9063804127678562304_n-2

Талановитому дніпровському журналісту Павлу Дінцу за 50 та богатирським здоров’ям він не вирізняється, але на фронт наш колега просився двічі. Перший раз після смерті мами. І зараз, після того, як пішов батько. Наразі Павло знаходиться в учебці. Незабаром він знову буде захищати Україну. Про це повідомляє сайт «Наше місто».

Рішення Павла Дінця стати добровольцем для багатьох колег було досить несподіваним. Бо Павло принаймні зовні  виглядав цілком мирним. Що мотивувало його?

– Мама сильно хворіла та померла у серпні 2014 року, – розповідає Павло. – Саме тоді в Іловайському котлі загинули сотні наших військових. Ці дві не пов’язані між собою події стали для мене величезним потрясінням, після чого і прийняв рішення піти добровольцем. Через два місяці потрапив до Рубіжного, а всього прослужив майже півтора року. Після цього повернувся до Дніпра і став вести для дітей військово-патріотичні гуртки. Коли почалася велика війна, знову став добровольцем. Як найкраще у війну вчити школярів патріотизму? Зрозуміло, особистим прикладом.

На рішення  дніпрянина піти на фронт вплинула також сумна подія – смерть батька. Відомому дніпровському географу Петру Семеновичу Дінцу було далеко за 90, але він був сповнений життєвих сил і як натураліст-аматор на дачі із задоволенням вивчав секрети природи. А ще він писав вірші та вмів передбачати погоду.

– Батько у мене був чудовий, – констатує наш колега. – Наділений різноманітними талантами та напрочуд допитливий. Багато чого в нього навчився. Коли в листопаді 2023-го його не стало, остаточно вирішив знову одягнути військову форму. Так, у мене є деякі проблеми з серцем. Але не скаржився. У навчанні наш взвод взагалі віковий. П’ятьом бійцям – за 50! Але діди ні в чому не поступаються молодим. Нещодавні тренувальні стрільби та навчальна зачистка окопів цілком підтвердили це.