Зооволонтерка: «Басю побили і кинули у вигрібну яму помирати»

В Днепре пройдет митинг в поддержку животных

Чекають на турботливих господарів. В одному з дніпровських притулків нині проживають близько 50 собак. Там є і двірняжка Бася, над якою знущались живодери. Волонтери розповідають, бажаючих забрати додому чотирилапого друга все менше.

Журналістка Орина Гягяєва: «Це Ніка, наша гостя з Бахмута. Песик приповз на передніх лапах до військових, та благав про допомогу. У тварини був перебитий таз. У Дніпрі Ніка оговталась і вже бігає та грається».

Таких безхатніх хвостиків у притулку – 46. У кожного собаки своя сумна історія – від зради господарів до втечі від війни.

«Собачки по різному потрапляють сюди. Когось знаходять волонтери на вулиці, від когось відмовились, когось привезли з війни. У всіх різні історії», –  зооволонтерка Наталія.

Бася – сліпий пес.  Над ним знущались живодери.

«Басю до нас привезли після клініки, його знайшли в області на одній з АЗС. Його побили і викинули в вигрібну яму помирати. В нього була велика рана на голові і він був або після травми він осліп або ж до цього був сліпий, ми не знаємо», – каже Наталія.

Не дивлячись на це, песик дуже дружелюбний і з радістю йде на контакт з людьми.

Волонтерки притулку піклуються про кожного чотирилапого. Багатьох з них полюбили всім серцем. Але все ж сподіваються, що їхні підопічні знайдуть собі турботливих господарів.

«Кожна собачка в притулку мріє знайти домівку. Вони усі лагідні, дехто більш наляканий . У кожного різна історія, когось більше ображали на вулиці, когось менше. Але всі вони вдячні, віддані і гарні друзі», – зазначає зооволонтерка.

Наталія говорить, останнім часом люди забирають у родини менше собак, аніж минулоріч. Щорічно 4 квітня у світі відзначають день безпритульних тварин. Зооволонтери закликають забирати з вулиць котиків і собачок, а не купувати собі друга в заводчиків.

«Коли ви зустрічаєте їх на вулиці, вони можуть гирчати, бути брудними, голодними, кудлатими. Але якщо дати безхатнім трішки уваги та любові, подивіться  – вони стають лагідними та найкращими друзями. Не бійтеся брати їх в родину. Вони за добро вони віддячать відданістю», – журналістка Орина Гягяєва.

У притулку просять дніпрян допомогти з кормом для тваринок, бо щодня його потрібно щонайменше 10 кілограмів.

 

За матеріалами ДніпроTV.