Зооволонтерка з Дніпра ділиться історіями про порятунок тварин та складнощі у своїй роботі

mycollages-2024-02-29t142449.003

Зооволонтерам проєкту Save Animals Ukraine вдалося знайти нову родину для двох вівчарок, які були евакуйовані з села Приморське Запорізької області. Спочатку собаки були на реабілітації у Дніпрі, а зараз вони вже у Кам’янець-Подільському, де обживаються в родині переселенців, повідомляє про Новини Дніпра сайт “Наше місто”.

З перших днів війни у Дніпрі працює організація допомоги тваринам Save Animals Ukraine, яка була створена Сергієм Луденським, керівником департаменту молодіжної політики Дніпровської міськради.

Головна мета цього волонтерського проєкту  – евакуація тварин із зони бойових дій. А коли перевезти тварин неможливо, волонтери намагаються полегшити їхнє життя на цій території.

Ми встановлюємо годівнички, передаємо ліки та корм, а у планах на майбутнє є створення виїзних стерилізацій, – розповідає Діана Нахутіна, яку називають серцем та душею цієї волонтерської команди.
 
Діана майже цілодобово допомагає у влаштуванні тварин, адмініструванні заходів та введені соціальних мереж.

Дівчина згадує один з найстрашніших моментів, коли рятували тварин після руйнування Каховської ГЕС. У човні, в якому була команда, закінчилось пальне і їх почало нести у бік замінованої вулиці, і до цього всього ще додався артобстріл. 

Коли розумієш, що нічого не можеш зробити, але хочеш їх врятувати є найгіршим відчуттям, – говорить волонтерка. 
А один з найсвітліших спогадів – про папугу, який прилетів до штабу зооволонтерів. Він розмовляв та своєю поведінкою піднімав всім настрій. Як виявилось згодом, господар не вгледів за своїм улюбленцем і той вилетів на вулицю, але завдяки соціальним мережам хазяїн знайшов свого пернатого друга.

Хочу, щоб всі допомагали тваринам у різні пори роки, взимку пускали погрітися, а влітку завжди залишали воду, – закликає Діана. – У Дніпрі гостро стоїть проблема із житлом для тварин, тому нам потрібно будувати маленькі прихистки. Мрію, аби люди розуміли, що тварин не можна ображати, а дітей виховували з повагою до менших друзів. Та обовʼязково потрібно брати приклад з військових, які навіть у гарячих точках не забувають про чотирилапих. Робіть донати, будьте свідомими громадянами та не забувайте, що людиною можна назвати того, хто поважає та любить тварин.