Зробили унікальну операцію: у Дніпрі врятували лева (Відео)

лув

У Дніпрі в ветеринарній клініці на Робочій зробили операцію леву, який мав катаракту ока, повідомляє Горсовет.

Часом буває так, що й найсильніші можуть потребувати допомоги. Так трапилось і з Елею: маленьким левеням, котре почало сліпнути на одне око. 

Власник почав помічати, що у тваринки каламутніє око, з’явилася підозра на розвиток катаракти. Він вирішив звернутися до нашої клініки на консультацію до офтальмолога Павла Ярошенка. 

Коли Еля завітала на огляд, був встановлений діагноз — «Катаракта». Це захворювання, при якому відбувається помутніння кришталика ока , через це око перестає бачити. Воно лікується лише хірургічним шляхом.

Пацієнтка терпляче пройшла передопераційний огляд у кардіолога та ультразвукове дослідження серця  для виключення його патологій перед операцією. Після цього власник поспілкувався з анестезіологом з приводу особливостей анестезії у диких тварин. І ми почали готуватися…

Була проведена факоемульсіфікація катаракти. Суть операції полягає у видаленні помутнілого кришталика, що перешкоджає надходженню світлових променів до сітківки ока. Зазвичай, ця операція, наприклад у собак, проводиться з встановленням спеціальної інтраокулярної лінзи на місці видаленого кришталика. На жаль, око левеня має достатньо великі розміри, і лінзи відповідного розміру відсутні у продажі. Але навіть видалення помутнілого кришталика вже дає можливість бачити, але тільки не так чітко.

Під час операції наша анестезіолог  уважно слідкувала за левицею, провела якісну анестезію, й опісля пацієнтка швидко прийшла до тями.

Завдяки злагодженій роботі, операція пройшла успішно, як і післяопераційна реабілітація   Елічка дозволяє себе лікувати і з радістю приходить на повторні огляди  

Вся команда нашої клініки отримала велике задоволення, працюючи з Елею. Вона дуже вихована, добра та ласкава левиця. А її власник з любов‘ю доглядає за нею та старанно виконує всі рекомендації лікаря.

Ми бажаємо їй міцного здоров’я, гострого зору та щасливої долі, - прокоментували у клініці.

Нагадаємо, раніше ми писали Всю поліцію поставили на ноги: на Дніпропетровщині знайшли безвісти зниклу дитину