Зруйнована через ракетний удар амбулаторія на ж/м Перемога: медзаклад не працював, персонал не постраждав

Ofpc6NUoYDZ5FN8rGrQV (1)

Через ракетний удар рф 14 січня по багатоповерхівці на житловому масиві Перемога зруйновано й амбулаторію сімейної медицини, яка розміщувалася на першому поверсі будинку. За словами генерального директора комунального некомерційного підприємства «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» Андрія Подольного, саме через те, що медзаклад був закритий від початку повномасштабного вторгнення вдалося уникнути постраждалих серед персоналу чи пацієнтів. 

«У травні 2021-го року відкрито після реконструкції амбулаторію № 7. Вона обслуговувала близько 15 тис. дорослих і дітей. Тут працювало близько 20 осіб персоналу, з них 6 – лікарі загальної практики. Наказом по підприємству амбулаторія була закрита торік 24 лютого через те, що тут не було ані бомбосховища, ані найпростішого укриття. Увесь медичний персонал перейшов працювати до будівлі за іншою адресою на ж/м Перемога. Мешканці її добре знають. Нині лікарі продовжують там працювати і вести прийом. Тож, на щастя, від ворожого ракетного удару 14 січня ніхто з медичного, технічного персоналу не постраждав, оскільки вже майже рік амбулаторія закрита», — підкреслив Андрій Подольний.

Він також зазначив: 

«Ще маємо декілька закритих амбулаторій нашого центру через те, що там теж немає найпростіших укриттів. Це й є відповіддю на питання від людей, чому їх не відкриваємо. Однак лікарі продовжують вести прийоми за іншими адресами». 

Водночас керівництво згаданого центру подало документи до Національної служби здоров’я України щодо припинення медичної практики зруйнованої амбулаторії. 

«Також подали відповідні документи до поліції щодо пошкодженого майна. Відкрито кримінальне провадження. Проводяться процесуальні дії. Рятувальники передали нам вцілілу техніку. А загалом втрати від зруйнованої амбулаторії сягають 7 млн грн. Саме така була вартість проєкту її реконструкції. Коштом Світового банку (6,1 млн грн) виконано ремонт, придбано обладнання. Також близько 700 тис. грн було виділено з міського бюджету на закупівлю медобладнання, меблів, та 200 тис. грн власних коштів центру теж були сюди інвестовані», — додав генеральний директор Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 4.