Звернення на Телеграм-канал Геннадія Корбана допомогають вирішити проблеми з теплом і світлом

корбан

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 170 звернень, пише Gorsovet.

Люди зверталися як у Телеграм-канал Геннадія Корбана, так і на гарячу лінію Штабу. Містяни просять вирішити проблеми, що потребують комунікації з комерційними підприємствами ДТЕК та ЦЕК, які не підпорядковуються місту.  

Таку комунікацію вдалося налагодити. Наразі люди вже не скаржаться на тривалі відключення світла по 15-20 годин поспіль. Проте, відключення світла залишаються найбільшою проблемою, на яку скаржаться дніпряни: переважна кількість скарг (143) надійшла на хаотичність відключень (невідповідність графікам) і неможливість отримати інформацію.

Дніпряни скаржаться і на несправедливість: ті ж самі будинки відключають на тривалий час (3-4

рази на день по 4 години), а інші не відключають взагалі.  

Після публікації у Телеграм-каналі Геннадія Корбана про тривале 15-годинне відключення, анонсоване ДТЕК минулої доби, повідомлення про відключення на сайті ДТЕК зникло, а світло в оселях дніпрян таки з’явилося.  

З боку мешканців Чечелівського району, постраждалих від аварії на ТП ПМЗ, тривають заклики «зробити щось із ЦЕК» - націоналізувати або передати місту. 

Заявки, які стосуються питань тепла і води і знаходяться у компетенції міста, здебільшого вирішуються у той же день. Так, за минулу добу за зверненнями дніпрян було відпрацьовано 8 аварій, 4 з яких стосувалися світла, 3 – тепла і 1 – води.  

Найскладніша ситуація за адресами Криворізька, 2 і Робоча, 172, де підвали, у яких розташовані проблемні комунікації, не належать мешканцям будинків. Якщо з магазином на вулиці Криворізькій наразі ведуться перемовини, то підвал на вулиці Робочій належить скандальній компанії НВАЛ, стосовно якої наразі йдуть суди, і мешканці будинку ризикують залишитися без опалення надовго.  

Міська влада зробить все можливе, аби люди були з теплом. Люди, проблеми яких вже вирішено, дякують за оперативність. 

Звернутися у Телеграм-канал голови Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадія Корбана можна за посиланням: https://t.me/korbanofficial/ або поштою [email protected]

Заявки щодо проблем з теплопостачанням чи водопочтачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради: 

(095) 816-39-11 

(093) 261-32-35 

(063) 402-79-56 

(063) 681-61-82 

(068) 638-28-48 

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години.