В Дніпрі може зрости вартість проїзду в маршрутках

В Дніпрі може зрости вартість проїзду в маршрутках

Планується підвищення вартості проїзду до 8 гривень.

Департамент транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради може подати на розглядвиконкому проект рішення щодо підвищення цін на проїзд.

Про це повідомив Ігор Маковцев,директор департаменту.

За словами Маковцева, перевізників перевіряла робоча група, створена згідно результатам громадських слухань. Результати перевірки врахували під час обговорення можливого підвищення вартості проїзду, хоча основний вплив на ціну пассажирських перевозок здійснило підвищення цен на дизельне пальне.

"Наразі ми можемо сказати, що Департамент має усі повноваження подати на розгляд виконкому проект рішення щодо підвищення граничної ціни на проїзд у громадському транспорті", -сказав Ігор Маковцев.

Підвищення очикуєтьсядо 8 гривень на основних маршрутах. А на деяких (маршрутка №141 та маршрутка №77) — до 11 гривень. Маршрутники обіцяють, що підвищення вартості проїзду позитивно відобразиться на технічному стані автобусів. До того ж, на коротких маршрутах, до 10 км, вартість підвищуватись не буде.

"Очевидно, що на маршрутах довжиною до 10 кілометрів підвищення вартості економічно не обгрунтовано, —зауважив громадський активіст Іван Васючков. —На маршрутах до 15 економічна доцільність підвищення вартості ще може бути присутня. Проте щодо кожного перевізника будуть прийматися індивідуальні рішення за результатами перевірок".

Коли саме очікувати підвищення вартості проїзду, поки що невідомо.