В Україні зарплати у робочих сферах впали на 17%

В Україні зарплати у робочих сферах впали на 17%

Зарплати в країні у 3 кварталі впали на 17% у порівнянні з попереднім. У сфері домашнього персоналу спад був найбільшим - 44%.

Зарплати в Україні утретьому кварталі впали на 17% у порівнянні з попереднім. У сфері домашнього персоналу спад був найбільшим - 44%. Представникам цієї сфери пропонують 5 500 грн в середньому. Єдина галузь, де зарплати не змінюються вже півроку, - виробництво. Працівникам готові платити в середньому 10 000 грн/місяць.

Зменшення зарплат спостерігалося й у сфері охорони та барно-ресторанній індустрії. Роботодавці пропонували вже на 22% менше в порівнянні з попереднім кварталом. При цьому охоронцям готові платити на чверть менше, ніж барменам. У перших місячний оклад може бути 5 800 грн, а у барменів - 7 100 грн.

Найбільша середня зарплата по Україні пропонується будівельникам - 12 300 грн, а в Закарпатській області їхній заробіток сягає і 20 000 грн. Працівникам транспортної сфери варто шукати вакансії в Київській області, там пропонують 17 000 грн/місяць. До порівняння, в Україні середній рівень зарплат у логістиці - 11 200 грн.

У найбільшому попиті залишаються представники торгової сфери - 27% всіх пропозицій (згідно з данимим OLX). На другому місці за популярністю спеціалісти з логістики - 17%. У барно-ресторанній і будівельній індустрії роботодавцям потрібні по 14% спеціалістів. Найскладніше влаштуватися агроспеціалістам, їх шукають найменше.

Між тимчасовою і постійною роботою українці обирають тимчасову, до того ж, з частковою зайнятістю. На одну таку пропозицію в середньому відгукувалися 15 кандидатів. Оголошення про тимчасову роботу із повною зайнятістю цікавлять перспективних працівників менше, конкуренція майже вдвічі нижча - 8 звернень до роботодавців.

Найчастіше пошукачі намагаються зв’язатися з роботодавцями в понеділок. Загалом, чим ближче до кінця тижня, тим менше відгуків на оголошення з працевлаштування. Більшість майбутніх працівників готові відповідати на вакансіїзранку. Так, пік активності починається о 10:00 і триває приблизно до 15:00.