Ярославський готовий інвестувати в аеропорт Дніпра $70 млн

Ярославський готовий інвестувати в аеропорт Дніпра $70 млн
Президент Інвестиційної групи DCH Олександр Ярославський готовий інвестувати $100 мільйонів у будівництво Донецького аеропорту та $70 мільйонів - в оновлення міжнародного аеропорту у Дніпрі.

Про це він сказав у коментаріУкрінформу під час Першого інвестиційного форуму RE:think. Invest in Ukraine у Маріуполі.

"У Донецький аеропорт я готовий інвестувати 100 мільйонів доларів, а в Дніпровський аеропорт - 70 мільйонів доларів", - сказав Ярославський.

За його словами, будівництво терміналу в Дніпрі почнеться орієнтовно у квітні, а в Донецьку - коли буде завершено процес реінтеграції окупованих територій Донбасу.

Крім того, перед початком форуму у відповідь на запитання кореспондента Укрінформу Ярославський сказав, що оцінює інвестиційний клімат України як хороший, і наголосив, що інвестує тільки в Україну.

Як повідомлялося, у липні 2019 року Президент України Володимир Зеленський ознайомився з планом реконструкції Дніпровського аеропорту, основна складова якої - будівництво нової злітно-посадкової смуги.

Нова злітно-посадкова смуга матиме довжину 2900 м з можливістю подовження до 3200 м. Приблизна загальна вартість реконструкції - 2,9 млрд грн. Для будівництва нової смуги на місці старої потрібно півтора-два роки.