Карантин у Дніпрі: містян просять на Пасху залишатися вдома

Карантин у Дніпрі: містян просять на Пасху залишатися вдома

14 квітня Дніпропетровська регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій надала рекомендацію запровадити, відповідно до законодавства, додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи на період карантину.

Зокрема вони стосуються пересування та перебування громадян у громадських місцях, закладах освіти, парках, скверах, зонах відпочинку, лісопаркових і прибережних зонах, спортивних і дитячих майданчиках тощо у вихідні та святкові дні (з 13:00 суботи, 18 квітня, 2020 року до 06:00 понеділка, 20 квітня, 2020 року).

Виконуючи рішення регіональної комісії, спеціальна комісія з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня вирішила (протокол від 16 квітня 2020 року) рекомендувати мешканцям Дніпра та усім суб’єктам господарювання міста дотримуватись обмежень, запроваджених регіональною комісію.

Також, відповідно до рішення міської комісії, із 13:00 суботи, 18 квітня, до 6:00 ранку понеділка, 20 квітня, для проїзду у спецтранспорті Дніпра потрібно буде пред’явити не лише спецквиток і посвідчення особи, а й довідку з роботи. Порушення цієї норми несе за собою адміністративне покарання.

З 16 по 19 квітня департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради та рятувальники проводитимуть дезінфекцію вулиць і тротуарів міста. Особливу увагу приділять території, прилеглої до православних церков.