МОЗ відмінив маски для учнів 1-4 класів та вчителів

МОЗ відмінив маски для учнів 1-4 класів та вчителів

У зв’язку з оновленням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та після селекторних нарад з освітянами МОЗ внесло корективи щодо протиепідемічних заходів для закладів освіти під час навчального року.

Про це заявив Міністр охорони здоров’яМаксим Степанов на брифінгу 25 серпня.

Так зміни торкнулися:

  • вчителів з регіонів, які потрапили до помаранчевої зони - їх зобов'язали працювати в захисних щитках.
  • учнів 1-4 класів - їм дозволили пересуватися по школі без захисних масок.
  • однокласників - якщо у класі діагностували COVID-19, весь клас йде на самоізоляцію.

“Ми скрупульозно відпрацювали ці правила з МОН та міжнародними експертами, аби вони були ефективними та зрозумілими для всіх громадян. Наша мета – запустити навчання у школах та зробити його максимально безпечним для всіх учасників навчального процесу”, - зазначив очільник МОЗ.

Нові протиепідемічні правила, зокрема, передбачають, що учням 1–4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволено без використання захисної маски або респіратора, що в регіонах «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки педагогам у процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки, а в «зелених» та «жовтих» – у класі вчителі можуть працювати без маски за умови дотримання дистанції.

Також у МОЗ радять використовувати антисептики тільки при вході в школу, а протягом дня всім рекомендують ретельно мити руки після кожного уроку.