12-річна дніпрянка віддала всі отримані на день народження подарунки на допомогу ЗСУ

MyCollages - 2022-06-02T181524.274

Евакуйована до Польщі 12-річна Марійка Кукса з Дніпра відмовилась від усіх подарунків на день народження заради того, щоб відремонтувати автівки батальону ЗСУ, де служить її батько, повідомляє Горсовет.

Дитина одна з перших зробила свій внесок у оголошений збір грошей на ремонт. Вона перерахувала бійцям подаровані їй на день народження 500 гривень. А потім пожертвувала й отриманим у подарунок гаджетом.

Спочатку на подаровані їй 500 гривень вона хотіла купити, щось на згадку про такий "військовий" день народження, але вирішила, що тато на війні з відремонтованим автомобілем - це краще. Також їй на день народження подарували модний наручний годинник. Вона попросила мене продати його та кошти перерахувати на потреби тата", - розповідає мама дівчинки Світлана, яка займається волонтерством.

Марійка живе в евакуації переживаннями про своїх батьків, які залишилися у воюючій Україні. Дівчинка весь час намагається хоч чимось допомогти і зробити свій внесок у перемогу - у Польщі вона купила для тата саперну лопатку та передала її до Дніпра через волонтерів.

Нагадаємо, 10-річна мешканка Новомосковську передала свою улюблену скрипку в Бородянку, де зараз намагаються відновити зруйновану вщент окупантами дитячу школу мистецтв.