12 років тому Дніпропетровщина вразила Україну та світ масштабною трагедією

MyCollages - 2022-10-12T204059.354

12 років тому, 12 жовтня 2010 року, на залізничному переїзді під Марганцем Дніпропетровської області сталася масштабна катастрофа. Внаслідок зіткнення пасажирського автобуса з двосекційним електровозом загинули 45 людей - 44 пасажири та водій автобуса. 38 з них загинули на місці, а семеро - померли у лікарні, повідомляє Gorsovet.

Це був чорний ранок для Марганця, Дніпропетрощини та навіть України, адже о 9:25 на 116-му кілометрі перегону Нікополь - Марганець залізничної лінії Кривий Ріг - Запоріжжя сталася наймасштабніша трагедія у країні та одна з найбільших у світі за всю історію аналогічних катастроф.

Автобус БАЗ Еталон, який віз 52 пасажири за маршрутом "Міська поліклініка - село Городище" (селище на околиці Марганця), в'їхав на залізничний переїзд, ігноруючи на заборонене червоне світло світлофора. На колії транспортний засіб зіткнувся з електровозом ВЛ8-158, який набрав швидкість близько 75 км/год та слідував за маршрутом "Нікополь - Марганець - Канцерівка".

Локомотив протягнув автобус уздовж колії близько 300 метрів.

За даними слідства, водій маршрутки пропустив електричку і не помітив, що відразу за нею їхав локомотив - він рухався не за розкладом.

Того ж ранку близько 07:50 ранку поблизу станції Канцерівка на лінії Кривий Ріг - Запоріжжя сталося зіткнення вантажного поїзда з трактором, який виїхав на залізничний переїзд на забороняючий сигнал світлофора. Трактор було розбито, а тракторист загинув. 

Локомотив поїзда теж був при цьому зіткненні пошкоджений настільки, що знадобилася його заміна. Як з'ясувалося, саме у зв'язку з цією пригодою, зі станції Нікополь на місце аварії вирушив резервний електровоз, який у результаті зіткнувся з маршруткою.

авав1

ав2

Нагадаємо, 56 років тому новосели в'їхали у першу дев'ятиповерхівку Дніпра. Де вона розташовується?