Актори з Маріуполя покажуть у Дніпрі виставу-розповідь про трагедію їхнього міста

облич

Вистава “Обличчя кольору війна” відбудеться у понеділок, 12 вересня, у Дніпропетровській філармонії ім. Л.Когана завтра. Відвідати її дніпрян запрошує Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова та Маріупольська міська рада, повідомляє Gorsovet з посиланням на Афішу Дніпра.

Вистава Олексія Гнатюка "Обличчя кольору війна" - це розповідь на основі спогадів акторів, яким вдалося вибратися з тимчасово окупованого Маріуполя.

Більшість авторів вистави - учасники незалежного маріупольського театру "Концепція", проте є актори і з інших місцевих труп. Дехто з них пробув в окупації майже півтора місяця й після того, як основна частина трупи пішки вийшла з міста, режисер та актори опинилися в Києві.

Ппід час заходу буде можливість познайомитись із Музеєм "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова. Це -  наймасштабніший у світі архів історій мирних мешканців України, які постраждали від війни.

Мета Музею, архів якого вже налічує понад 30 тисяч історій з перших вуст, - стати достовірним джерелом інформації про життя під час війни, зберегти пам’ять про події минулого й сьогодення заради кращого майбутнього України.

Ми впевнені, що світ має знати та пам’ятати про трагедію кожної людини, кожного міста нашої країни.

обличчя

Нагадаємо, раніше ми розповідали, на скільки у Дніпрі затримається циклон Пеггі з дощами і коли чекати на потепління.