Бійці бригади з Дніпропетровщини б'ють ворога з пушки від російського військового корабля

пушка1

Бійці 93-ї бригади Холодний Яр з Дніпропетровщини застосовують в бою цікавий російський трофей - БТР з пушкою від російського військового корабля. Ворожу бойову машину українці захопили у Сумській області біля Тростянця, повідомляє Gorsovet.

Бронемашина потрапила до нас саме у такому вигляді, як вона є. На ходу. Цікава машинка автоматичною пушкою “Босфор” 30-міліметрового калібру. Саме така пушка використовується на російських військових кораблях. Тепер вона працює на нас! - розповів офіцер Іван.

За його словами, пушка “Босфор” стріляє на відстань до двох кілометрів бронебійно-трасуючими набоями та до чотирьох кілометрів - осколково-фугасними зарядами.

Дещо схожа на стандартну пушку БМП, але трішки інший механізм роботи. Відмінність полягає у системі охолодженя гармати. Екіпаж - це командир, навідник, механік-водій та 8 бійців десанту. Коли ми знайшли цю машину, ворог встиг пошкодити деякі механізми, які ми згодом відремонтували. Це було важко, адже жодної літератури або інструкцій для цієї гармати ми ніде не знайшли. Тож, довелося розбиратися самотужки. Тепер цей БТР вже на повну воює проти ворога, і, гадаю, ми ще зробимо багато добрих справ завдяки такому озброєнню, - впевнений офіцер.

пушка

пушка2

Нагадаємо, бійці бригади з Дніпропетровщини розповіли про нову техніку використання "Джавелінів".