Боєць бригади з Дніпропетровщини, історик за фахом, розповів, чому війна була неминуча

историк

Упродовж липня бійці 93-ї ОМБР відкинули ворога на багато кілометрів, а у червні окупанти знаходились лише за 500 метрів від позицій наших воїнів. Про це розповів військовий Олексій, який у мирний час був вчителем історії, передає Gorsovet.

Олексій знаходиться на добряче побитій ворожими снарядами позиції. Чутно, як працює наша артилерія.

Уся лісосмуга тут покошена від вибухів та обстрілів. Ось приліт поруч з окопом. Я тоді був на іншій позиції. Найбільше сюди прилітало у червні, коли ворог був за пів кілометри від нас. Зараз ми відкинули окупантів на багато кілометрів, - розповідає боєць 93 бригади Холодний Яр.

Як історик, Олексій відчував, що повномасштабна війна з росією рано чи пізно почнеться.

Трішки працював за спеціальністю. До великої війни готував дітей до ЗНО. Зараз також спілкуюся зі своїми учнями. Я знав, що почнеться така повномасштабна війна. З точки зору української історії війна в нас іде з 1169 року, коли Володимиро-Суздальський князь Андрій Боголюбський розграбував та спалив Київ. Саме з цього часу йде наша багатовікова боротьба українського народу проти московських окупантів. Я впевнений, що ми переможемо, бо ми у себе вдома. Ми не заходили у Ростовську область, не піднімали там жовто-блакитні прапори. Потрібна тільки віра в перемогу та терпіння. І щоб кожен щось робив задля перемоги, - вважає боєць.

яр

Нагадаємо, у вівторок, 2 серпня, сили Протиповітряної оборони врятували Україну від масштабного ракетного удару.