Сьогодні сили Протиповітряної оборони врятували Україну від масштабного ракетного удару

ракета

У вівторок, 2 серпня, під час повітряної тривоги майже на всій теріторії Україні сили нашої Протиповітряної оборони запобігли масштабному ракетному удару. Було збито сім з восьми ракет, які ворог випустив з району Каспійського моря, повідомляє Gorsovet.

2 серпня близько 17 години окупанти завдали ракетного удару з району Каспійського моря. Застосовувались стратегічні бомбардувальники Ту-95 (Ту-160). Загалом по території України було випущено вісім крилатих ракет типу Х-101 (Х-555) у напрямку центральних, південних та західних областей України. Сім із восьми ракет було збито протиповітряною обороною Повітряних Сил ЗС України. Шість ракет ліквідували зенітні ракетні війська і одну збито винищувачем авіації Повітряних Сил, - повідомив прес-секретар Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, на жаль, є одне влучання на Львівщині. Там уражено зенітний ракетний комплекс. Збитки та постраждалі уточнюються.

Нагадаємо, Х-101 - стратегічна крилата ракета "повітря-земля" з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Вартість одного пуску такої ракети оцінюється близько $13 млн.

Раніше ми писали про те, що стало відомо, скільки снарядів ворог випустив на Нікопольський район за три тижні бомбардувань.