Боєць батальйону з Дніпра разом з побратимом відбили атаку ворожих штурмовиків

pozhar

Дмитро з позивним “Пожар” – вже ветеран 128-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Він невисокий, худорлявої статури та ззовні ніяк не схожий на бравого вояка. А між тим, це один з найбільш досвідчених бійців батальйону, кажуть його побратими. Про це пише “Наше місто”.

Влітку минулого року, на ділянці фронту, яку тримала наша рота, склалася критична ситуація. На одній з позицій після важкого бою залишилося всього два бійці: Пожар і “молодий” (необстріляний) солдат. І саме в цей момент на позицію перла нова ворожа штурмова група, чисельністю трохи менше взводу. Втекти, сховатися, десь пересидіти – таке Дмитру в голову прийти не могло. Це точно. Наш Пожар не вагався ані секунди. Молодий ледь встигав подавати стрічки до “покемону”. Як результат, уся штурмова група залишилася перед окопом Пожара. Назавжди, – розповів військовий Дмитро Каюк. 
За його словами, Пожар по натурі буркотун, який завжди чимось незадоволений (погодою, берцями, тушонкою …). Але в критично важливі моменти Пожар не гальмує. В роботу включається швидко і без вагань. 

Якось я спитав його чого він пішов воювати. Так він навіть питання не зрозумів. А як інакше? Хтось же мусить захищати країну! Це при тому, що в цивільному житті Дмитро був будівельником і зброю в руках навіть не тримав. А зараз у Пожара одна пристрасть – підствольник. Він його просто обожнює. Я сам бачив, як Пожар, тільки-но прибув в роту зі шпиталю і, перше що зробив, – поїхав на полігон постріляти зі своєї улюбленої “іграшки”, – додає Дмитро Каюк. 

За матеріалами Наше Місто.