Десантники з Дніпропетровщини розповіли, як "приземлили" понад два десятки ворожих літаків та гвинтокрилів. Відео

MyCollages - 2022-08-06T112436.147

Воїни 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ДШВ ЗСУ зустріли повномасштабне вторгнення окупантів до України, виконуючи бойові завдання на Донеччині. Як і решта підрозділів українських Збройних Сил, вони зіткнулися з потужними авіаційними нальотами противника. Проте, Січеславські десантники успішно знищували та знищують засоби повітряного нападу противника з перших годин війни, повідомляє Gorsovet.

Нами збито 29 повітряних цілей, з них 15 літаків, 7 вертольотів та 7 БПЛА окупантів, - повідомив заступник командира підрозділу ППО 25 бригади ДШВ.

Нещодавно десантники цієї бригади лише за добу "приземлили" два ворожих літака та один гвинтокрил "Алігатор". Один з учасників цього "сафарі" родповів подробиці про те, як він з першого пострілу знищив літак.

Был налет четырех самолетов. Первых два зашло - один ушел, второй шел на посадку. Я выстрелил в него, ракета моя зашла снизу и повредила ему мотор . С первого выстрела, получается, подбил самолет, который заходил на село, которое мы прикрывали, - розповідає боєць.

Ворожі літаки, а найчастіше це штурмовики Су-25 та винищувачі Су-27, наші десантники збивають з ПЗРК "Стінгер" та ПЗРК "Ігла". 

Поступила команда, що над нами літає БПЛА типа "Орлан". Я вибіг, зробив пуск, збив його. "Стінгер" дуже ефективний проти вертольотів, літаків. З данного озброєня "Стінгер" (військовий показує на те, що тримає у руках - Ред.) було збито два БПЛА типу "Орлан-10", - розповідає десантник.

Зенітчики 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади вже напрацювали великий досвід, їх запрошують до інших військових бригад допомогти у навчанні.

Всі бійці бригади з Дніпропетровщини, які збивали повітряні цілі, отримали державні нагороди та відзнаками президента.

Нагадаємо, минулої ночі ворог ударив по людях, які спали: окупанти з "Градів" обстріляли Дніпропетровщину. Також ми повідомляли, що ворожі ракети вдарили по Запоріжжю: на Запорізькій АЕС відключили енергоблок.