Екс-нардепа Микитася, який спробував підкупити мера Дніпра Філатова, заарештовано на 60 діб з рекордною заставою

микитась

У четвер, 20 жовтня, Вищий антикорупційний суд заарештував екс-нардепа та колишнього топ-посадовця "Укрбуда" Максима Микитася, який днями намагався підкупити мера Дніпра Бориса Філатова рекордним хабарем, повідомляє Gorsovet.

За рішенням суду, Микитася взято під варту на 60 діб з альтернативою застави у 260 млн грн (100 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для працездатних осіб). 

За даними Центра протидії корупції, слідчий суддя частково задовольнив клопотання прокурора. Якщо Микитась не внесе заставу, він залишиться під вартою до 16 грудня.

цпк

Як повідомляє НАБУ, за даними слідства, у жовтні 2022 року колишній народний депутат України (у минулому - топпосадовець державної компанії "УкрБуд") запропонував міському голові міста Дніпро неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом. Вын обыцяв надавати кошти частинами впродовж дії проєкту - до 2027 року.

"Лояльність" мера екс-нардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку.

Нагадаємо, мер Дніпра Філатов підтвердив, що йому намагалися дати рекордний хабар.