Готуємося до зими: як замовити дрова, не виходячи з дому

photo_2022-10-30_15-13-20

Серед жителів Дніпра та області цьогоріч зріс попит на дрова. Причини зрозумілі. В умовах, коли за незаконну вирубку деревини санкції є вкрай суворими, варто нагадати, що дрова можна придбати в лісгоспах, яких в області є декілька. Крім того, тепер це можна зробити ще простіше – через нещодавно запущений інтернет-магазин «ДроваЄ», повідомляє Gorsovet.

На цьому сайті можна обрати найближчий лісгосп, тип дров (є дуб, ясен, сосна, вільха, тополя, осика, верба), дізнатися їх вартість, порівняти пропозиції, оформити заявку, оплатити онлайн, а деякі лісгоспи навіть надають послугу з доставки. Можна забрати дрова й самостійно.
Одна людина може придбати до 15 кубометрів дров на рік.

Отже, як замовити дрова, не виходячи з дому у інтернет-магазині «ДроваЄ»?

Для їх покупки необхідно буде виконати кілька простих кроків:

  1. Спочатку потрібно увійти в систему. Для цього – авторизуватися через банківські системи або через цифровий підпис. Далі – вказати адресу доставки.
  2.  Обрати лісгосп. Система автоматично підтягне найближчий лісгосп та перелік продукції.
  3.  Визначитися з типом дров’яної продукції та її об’ємом. На вибір доступні різні породи деревини: дуб, ясен, сосна, вільха, тополя, осика, верба.
  4.  Здійснити оплату. Оплатити замовлення можна в особистому кабінеті. Для отримання дров, потрібно надати документ, що посвідчує особу та номер платників податків. Деякі лісгоспи мають послугу доставки. ЇЇ вартість залежить від відстані та логістики. Можна забрати дрова і самостійно.

Як зазначив заступник начальника управління лісового та мисливського господарства, головний лісничий Дніпропетровської області Валерій Величко, у перший тиждень роботи онлайн-магазину мешканці області вже придбали 30 метрів кубічних дров.

Ажіотаж на ринку дров зберігається, тому просимо відноситися із розумінням до часу очікування", - зазначили у лісовому господарстві.

З власного досвідк можемо повідомити, що нам не вдалося замовити колоті дрова. В наявності дише метрові чубуки. У лісництві пояснюють, що зараз дуже важко знайти працівників, аби організувати колоті дрова.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Кабмін запровадив програму, за якою мешканцям прифронтових територій з числа самотніх літніх людей, важкохворих, інвалідам, багатодітним родинам, вагітним жінкам та мамерям з дитиною до 2 років, а також особам, що не користувалися субсидіями, почнуть роздавати безкоштовно дрова.

У Дніпропетровській області до переліку таких громад відносяться:

Широківська селищна територіальна громада,
Зеленодольська міська територіальна громада,
Мирівська сільська територіальна громада,
Нікопольська міська територіальна громада,
Червоногригорівська селищна територіальна громада,
Великомихайлівська сільська територіальна громада,
Маломихайлівська сільська територіальна громада,
Новопавлівська сільська територіальна громада,
Покровська селищна територіальна громада.

Також читайте, 90 % будинків ЖКГ у Дніпрі відновили після ракетних ударів 29 та 30 вересня.

Як зустріти місячне затемнення, яке прийде вже у вівторок, та пережити ретроградний Марс